Tuesday, 22 November 2011

Facebook Makin Teruk

Assalamualaikum

Hyeeee ~ ok , hari ni nak cerita pasal Facebook pula. Masa awal2 buat Facebook , punyalah happy gila tapi sekarang dah bosan sangat dengan Facebook sebab makin lama makin banyak gambar2 yang tak senonoh dipost sana sini. Semua orang tahu , Facebook ni bukannya setakat budak2 besar 18 tahun ke atas saja yang ada , tapi budak sekolah rendah pun ada. Mungkin yang tadika pun ada ? HEHE. Tak sesuailah ~ Kebanyakkannya gambar 'gay' dan gambar2 yang diedit untuk menghina agama Islam. Memanglah ada butang 'report' dekat Facebook tu , tapi tak membuahkan hasil. Takde gunanya. Kalau terjumpa apa2 gambar , just tengok dan terus tutup. Atau tak payah tengok terus , lagi bagus. Yang mana dah tengok tu , tak pasal2 dapat dosa free. betul tak ? HEHE. Gambar orang indon hina negara Malaysia pun ada , apalah nak jadi. Dah kalah tu kalah je lah , terimalah hakikat *opss! tercakap pasal bola pula dah. Kadang2 , nak buka facebook pun takde selera. So , pikir dulu sebelum nak buka sesuatu gambar tu. Biarlah gambar tu terpampang sendiri , tak payahlah kita pula nak sebar dengan menggunakan cara sedemikian. Tak baik buka aib orang. Bye !

Tahniah Malaysia <3 !

No comments:

Post a Comment